De geschiedenis van de goochelclub LUCKY RING.

W32_pasted_0Opgericht op 29 juni 1974 in het Waltra-theater (Brussel) door het enthousiasme van de stichter Lucky en de inzet van medestichter Bodo Spalty, trok deze vereniging langs verschillende vergaderplaatsen en duivenlokalen naar het mooie Ontmoetingscentrum van Groot-Bijgaarden.
De samenhorigheid van de club manifesteerde zich vooral in het gezamenlijk optreden doorheen het Vlaamse land; de meeste leden waren toen trouwens ‘toneel’-goochelaars.

Reeds op 15 december 1974 volgde een eerste succesvol cluboptreden in Lebbeke voor het feest van de ‘laureaten van de arbeid’, gestimuleerd door Jef Broekx.

Op 21 november 1975 en op 14 mei 1977 volgde een geslaagde goochelavond in het Technisch Instituut Don Bosco in Hoboken, waaraan werd meegewerkt door Alfrd & Trix, Mareti en Cory, Regas, Jef Broekx, Mister Josli, Lucky en Bodo Spalty.

12 November 1978: “Eerste avond der duizend wonderen” speelde in Groot-Bijgaarden met Waldy en Conny, Lozano en Bernardo, Mister Josli, Jean Tony’s en partner, Lucky, Framony, Erikson, Regas, Alfred en Trix. aan het geluid zit Jef Broekx, Bodo Spalty is spreekstalmeester en Lucky doet de regie.

19 Oktober 1979: “Grootse variété-Avond” in Groot-Bijgaarden met medewerking vn het Duzy-Combo en Dominique Tondeurs.
1 februari en 25 april 1980: salon-goochelen in Groot-Bijgaarden. Van dan af organiseert de Lucky Ring tweemaal per jaar een beperkte “open deur” waarbij eens het salon- (nu stand-up) en eenmaal het close-up- en tafelgoochelen goochelen voorrang krijgen.

5 mei 1984: Supercontactdag voor Vlaamse goochelclubs ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Lucky Ring in Laken (Brussel) met een gala-show m.m.v. de Frevano’s, de Torini’s, Sanchez Lozano, Jomari, Framony, Waldy, Regas, Jean Tony’s en met Bodo Spalty aan de micro, Jef Broeckx aan het geluid en Lucky in de regiekamer.

22 augustus 1993: VMU-dag in Groot-Bijgaarden, met de organisatie van de wedstrijd “Kindergoochelaar” en lezing van Marc Leveridge.
1 april 2001 organiseert de Lucky Ring de VMU-dag in Vilvoorde, met een close-up lezing van Tony Van Rhee en Paul Morley een lezing over kindergoochelen. 

Ons clublokaal verhuist naar Vilvoorde.
Van 2008 af brengt de Lucky Ring tweemaal per jaar “Vilvoorde betoverd” en dit als open deur project in Het CC Bolwerk te Vilvoorde.

Eerste document verschenen in 1974 in verschillende kranten –  dit doc heeft bijgedragen tot de oprichting van de Lucky Ring: